Medewerkers GU!DO volgen reanimatiecursus

Apr 7, 2017   //   by guido   //   Nieuws  //  Geen commentaar

 

Na de EHBO-cursus vorig jaar volgden de vrijwilligers van GU!DO in Arnhem recent deel twee: een cursus reanimeren!

 

De vrijwilligers van de verschillende MFCs kwamen in twee groepen bijeen op MFC Presikhaven, waar ze samen aan de slag gingen met de nieuwe lesstof. Er werd met professioneel materiaal gewerkt onder de inspirerende leiding van Marjo Soomers van de KNV EHBO, die net als de vorige keer de deelnemers vakkundig onderwees.

 

 

In de reanimatiecursus leerden de vrijwilligers de juiste technieken om te bepalen of een situatie veilig is, wat voor hulp het slachtoffer nodig heeft, en hoe deze hulp toe te passen. Natuurlijk werd er ook flink geoefend! Het was een succesvolle training, en we zijn erg blij dat onze medewerkers ook deze cursus weer met veel plezier hebben afgerond.